Information till säljarna på Stora torget

Var sker loppisarna?

Stora torget i Södertälje centrum – som ligger bara 5-10 minuters promenad från pendeltågsstation. Kommer du därifrån går du genom hela centrumet, på dess gågata, och när du kommer till dess slut är du framme vid torget. En satellitbild över området ser du här.

Datum och öppettider

Loppisarna sker på lördagar jämna veckor med start 2 juni och de pågår till 22 september – undantaget 25 augusti. De har öppet för allmänheten kl 10-14.

  • 2 juni,
  • 16 juni,
  • 30 juni,
  • 14 juli,
  • 28 juli,
  • 11 augusti,
  • 8 september,
  • 22 september.

Anmälan

Föranmälan krävs enligt nästa stycke eftersom utrymmer är begränsat. Men det är alltid en god idé att höra av sig till exempel dagen innan eller till och med samma morgon, för att höra om det finns lediga platser – om du kommer på sent att du vill sälja på loppisen. Ring 0708 712477. Det kommer finnas plats för upp till 30 säljare per tillfälle.

 

Hyra och inbetalning

Det kostar 75 kr per säljplats från och med 14 juli. Du betalar in på BG 5809-3196 eller swish 0708 712477 och mejlar mig samtidigt på uffe@meraloppis.se namn plus personnummer. Jag skickar en bekräftelse när jag ser pengarna på kontot.

Vilken tid kan säljare komma och packa upp?

Säljare är välkomna från klockan 08:30. OBS: kommer du senare än 09:30 så ring 0708 712477 och meddela detta – annars riskerar du att mista din plats. Om ingen svarar på ditt samtal så tala in ett meddelande på mobilsvar. Du kommer bli hänvisad till en säljplats när du kommer.

Bord att låna/hyra + regnskydd

Nej, några bord att låna eller hyra kommer inte att finnas. Du måste ta med eget. Du kan förstås också lägga dina saker på en filt på asfalten, eller arrangera dina medhavda kartonger så att det bildar ett sorts bord. Ta gärna med en presenning eller liknande för att täcka över dina saker, om det osannolika 😉 händer och det börjar regna under loppisen.

Vad som är tillåtet att sälja

Det är inte okey att sälja läsk eller liknande, eller till exempel fikabröd avsett att förtäras på plats. Inte heller mat. Det är inte heller tillåtet att sälja ”smällare” och liknande. Levande djur är förbjudet. Ska du sälja köksknivar eller andra vassa saker så måste du ha ständig uppsikt över dom.

 

Parkering

Du får inte ha bilen stående på torget under loppisen. Du måste alltså flytta på den efter avlastning och parkera den på någon av parkeringsplatserna i närheten, till exempel i galleriornas olika parkeringshus. I parkeringshusen är det två timmars fri parkering, enligt centrumets hemsida. Om ni är två eller fler som säljer, kan alltså en av er flytta på bilen efter två timmar.

Avbokningsregler

Avbokar du minst 24 timmar innan loppisen börjar, det vill säga klockan 10:00 på fredagen, så återbetalas hela din anmälningsavgift. Återbetalar du mellan kl 10:00 och 24:00 erbjuds du en gratis plats på en annan utomhusloppis istället. Avbokar du från kl 00:00 på lördagen återbetalas inte anmälningsavgiften och du erbjuds inte en gratis plats på annan utomhusloppis.

Om prognosen säger väldigt dåligt väder och mer än lite duggregn ställer vi in. Alla säljare meddelas då om det via SMS plus mejl och inbetalningsavgiften återbetalas förstås.

Säljplatserna

Varje säljplats är HÄLFTEN av 7 ggr 5 meter eller 35 kvm. På torget finns ett rutsystem och varje ruta är i den storleken. Två säljare kommer få dela på varje ruta. Nedan kan du se rutsystemet och den yta loppisen förfogar över.

 

Prutning – lite tips för oerfarna säljare

Det att kunderna försöker pruta får man finna sig i som säljare, prutning tillhör ju en loppis. Men acceptera inga skambud :-). Om kunden säger att han eller hon vill pruta till exempel 10 kr, erbjud då gärna nån lite obetydlig sak istället för det föreslagna nya priset.

Och så det här med växelpengar och plastpåsar…

Ta gärna med småpengar/20 kronors sedlar som växel om kunden kommer med stora sedlar, men acceptera för den sakens skull hur stora sedelvalörer som helst. Tycker en grundregel kan vara en hundralapp att betala med för kunden, för en sak som kostar 10 kr. Men det är upp till dig förstås. Plastpåsar kan vara en god idé att ta med sig – skäms inte för att lägga på ett par kronor för denna. Det är ju kutym nu i alla butiker.

Arrangör

Ansvarig arrangör har gul reflexväst på sig.

Var sommarens loppisar var :-)

Adress

Stora torget i Södertälje centrum

5-10 minuters promenad från pendelstationen.

Klicka här och du ser en karta från Google map. Du ser intilliggande större vägar och hur du tar dig till Stora torget.